canlı destek
Ege Üniversitesi Basında En Çok Yer Alan Üniversite Oldu

“Ege Üniversitesi Ağustos ayında toplam tiraj, erişim ve haber sayılarının yapıldığı sıralamada tüm üniversiteler arasında birinci oldu.”

Ege Üniversitesi Basında En Çok Yer Alan Üniversite Oldu

İZMİR (Ege Ajans)- Medya Takip Merkezi’nin -Interpress-  1-31 Ağustos 2018 tarihleri arasında yaptığı takip sonuçlarından derlenen verilere göre, Ege Üniversitesi Ağustos 2018’de en çok haberi yapılan üniversite oldu. Ege Üniversitesi Ağustos ayında toplam tiraj, erişim ve haber sayılarının yapıldığı sıralamada tüm üniversiteler arasında birinci oldu.

Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (EGEMM) bağlı olarak çalışan ve Türkiye’nin ilk akademik haber ajansı olma özelliğini taşıyan Ege Ajans, Ege Üniversitesinin eğitim, kültür, spor, bilim ve sanat gibi birçok alanda gerçekleştirdiği faaliyetleri topluma en hızlı ve doğru şekilde aktarmaya devam ediyor. Interpress Medya Takip Merkezi’nin  ulusal ve yerel yazılı basın, televizyon kanalları ve haber siteleri üzerinden yaptığı takip sonuçlarına göre Ege  Üniversitesi, Ağustos 2018’de yazılı, görsel ve internet haberleri dâhil olmak üzere toplamda bin 189 habere konu oldu. Yazılı basında birinci sırada yer alan Ege Üniversitesi’ni İstanbul ve Akdeniz üniversiteleri takip etti.

Ege Üniversitesi tiraj olarak da en fazla kişiye ulaşan üniversite oldu. Interpress Medya Takip Sisteminden alınan verilere göre Ege Üniversitesi, 1-31 Austos 2018 tarihleri arasında ulaştığı 51 milyon 771 bin 057 tiraj sayısı ile tüm üniversiteler arasında zirveye yerleşti. Ege Üniversitesini, İstanbul, Akdeniz, ODTÜ ve Ankara üniversiteleri izledi.

Aynı tarihler arasında erişim sayılarına bakıldığında 155 milyon 756 bin 999 erişim sayısı ile Ege Üniversitesi yine zirvede kaldı. Sıralamada Ege’nin ardından İstanbul, Akdeniz, ODTÜ ve Ankara üniversiteleri yer aldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ege Ajans aracılığı ile üniversite bünyesinde her alanda yapılan çalışmaların kamuoyuna duyurulduğunu söyledi. Prof. Dr. Budak; “İlk akademik haber ajansı olma özelliğini taşıyan Ege Ajans; üniversitemizin kültür, sanat, spor aktivitelerini, yaşanan önemli bilimsel gelişmeleri en hızlı ve en doğru şekilde servis etmeye devam ediyor. Yaz, kış, hafta sonu, tatil demeden çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızın medyada yer alması bizleri mutlu ediyor. Çağımız, iletişim çağı. Bizler de halkımızla iletişimimizi hiçbir zaman koparmadan her türlü yenilikten onları haberdar etmeye devam edeceğiz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı başarılarından dolayı kutluyorum” diye konuştu.

HABER SAYISI

Ege Üniversitesi: 1.189