Salgın sürecinde medyada en çok yer alan üniversite: Ege Üniversitesi

Halk, doğru bilgiyi güvenilir kaynaktan aldı

İZMİR(Ege Ajans)- Koronavirüs salgını sürecinde gerek tedavideki başarısı, gerek aşı çalışmaları ile adından söz ettiren Ege Üniversitesi, bu süreçte medyada da sıklıkla yer aldı. Virüsün ülkemizde görüldüğü Mart ayından günümüz kadar olan sürede, İnterpress Medya Takip Sistemi verileri uyarınca Ege Üniversitesi; haber sayısı, tiraj ve erişim alanlarında tüm üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı.

Salgın süreci boyunca doğru bilginin edinilmesinin önemine dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Dünyaca çok önemli bir sürecin içinden geçiyoruz. Henüz çok yeni olan bu virüs hakkında her gün çok çeşitli haberler medyada yer alıyor. Bu bilgi kirliliği içerisinde halkın doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması, hurafelerden ve yanlış bilgilerden korunması oldukça önem arz ediyor. Bizler de bu doğrultuda salgın sürecinde yaptığımız çalışmaları, aldığımız önlemleri halkımızla paylaşmak adına medya kuruluşlarını sürekli bilgilendirdik. Bununla birlikte salgın ile ilgili her türlü bilginin mevcut olduğu ‘covid19.ege.edu.tr’ internet sitesini yayına sunduk. Bu bağlamda medyada en çok konuşulan üniversitelerden biri olduk. Bu süreçte halkın haber alma özgürlüğü adına durmadan çalışan Basınla İlişkiler Şube Müdürlüğümüze ve Medya Uygulama ve Araştırma Merkezimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ege Üniversitesi, 1 Mart- 8 Haziran 2020 tarihleri arasında,  2 bin 960 haber sayısı ile tüm üniversiteler arasında ikinci sırada yer aldı. Aynı tarihlerde tiraj sayılarına bakıldığında EÜ, 116 milyon 297 bin 493, erişimde ise 350 milyon 419 bin 564 sayısına ulaşarak bu alanlarda da ikinci sırada yer aldı.