Çerez Örnek
canlı destek
Ege Üniversitesi Tam Akreditasyon Süreci 2021

Türkiye’de tam akredite olan ilk üniversite

Türkiye’de kurumsal tam akreditasyon almaya hak kazanan ilk yükseköğretim kurumu Ege Üniversitesinde düzenlenen törende konuşan YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas “YÖKAK Kurul Toplantısında verilen kararla, Ege Üniversitesi, 5 yıl süre ile ‘tam akreditasyon’ hakkını kazanan ilk üniversite oldu. Değerlendirme süreci boyunca Rektör Budak’ın güçlü önderliğinde Ege Üniversitesi, kurumumuz ve değerlendirme takımızla tam bir uyum ve işbirliği içinde çalıştı” dedi.

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “İzmir ilklerin şehri. Bugün de bu ilklere bir yenisini ekliyoruz. Ege Üniversitesi eğitim öğretimde tescillenmiş kalitesiyle, akademik potansiyeliyle, zengin araştırma kültürü ile ilimizin ve bölgemizin ekonomik ve sosyal aktörleriyle gerçekleştirdiği iş birlikleri ile toplumsal gelişmeyi yönlendiren güzide bir üniversitemizdir” dedi.

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ege Üniversitesi 5 yıllık Tam Akreditasyon almasıyla birlikte;  eğitim ve öğretimde kalitesini, huzurlu ve güçlü bir üniversite olduğunu tescillemiştir. Üniversitemizin son yıllardaki akademik değişim-dönüşüm yolculuğunda, her daim maddi ve manevi desteğini bizlerden esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Son Başbakanımız İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’a, YÖK Başkanımız Sayın Prof. Dr. Yekta Saraç’a ve devlet erkânımıza katkı ve desteklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 Ege Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu  (YÖKAK) tarafından uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programında (KAP) 5 yıl süre ile “Tam Akreditasyon” almaya hak kazanarak büyük bir başarı elde etti. Ege, bu başarısıyla Türkiye’de tam akreditasyon alan ilk üniversite oldu. YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, tam akreditasyon belgesini düzenlenen törenle Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’a takdim etti. EÜ Tören Şölen Alanı’nda gerçekleşen programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger,  Ege Ordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas,  İzmir il protokolü, akademisyenler, öğrenciler, çalışanlar ve paydaş kurumların temsilcileri katıldı.

 


Ege Üniversitesi

EGE ÜNİVERSİTESİ